Over ons

10199

Wetteren, Oosterzelesteenweg, ter hoogte van nummer 62.

Jaren geleden stond hier een molen, de molen van Fanteghem. In de oorlog werd hij verwoest, maar de herinnering eraan blijft. Er werd een woning opgetrokken en de familie De Pauw bleef er wonen.

In januari 1982 besluiten Albert en Bea te beginnen aan een hele renovatie. Negen maanden lang wordt er geklopt en geschuurd. Bea’s droom en hobby krijgt geleidelijk vorm.

De mensen zijn nieuwsgierig.

Aan de straatkant staat een groot bord.

Op 8 oktober 1982 opent Bea De Pauw dan eindelijk haar langverwachte eetgelegenheid.

Haar man Albert, haar mama en wat vrienden steken op vrije momenten een handje toe.

Het is nog een klein restaurantje met een kleine keuken en een kleine kaart: boerenbrood met hesp, belegde broodjes, pannenkoeken, wafels en ijsjes.

De klanten zijn tevreden en de zaakvoerders ook.

Een jaar later worden er al brochettes geserveerd, toen nog enkel met brood. Op vraag van de klanten begint Bea een tijdje later met dagschotels – nu nog worden er elke weekdag dagschotels geserveerd. De keuken wordt te klein en in 1984 wordt er bijgebouwd.

De openingstijden zijn nog anders. Op maandagmiddag komt de zelfstandige uit de streek zijn dagschotel eten en voor de avonddienst gaan de deuren dicht.

De Molen, zoals de meeste mensen hier zeggen, is nog opgevat als een tearoom en de service begint op zondag om 14.00 uur. En de klanten, die staan aan te schuiven voor een plaatsje voor een lekkere pannenkoek , een wafel of een ijsje.

In 1986 begint zoon Thierry aan een hotelschoolopleiding en in 1991 studeert hij als patissier af aan de hotelschool Ter Groene Poorte in Brugge.

Ondertussen is ook het restaurant te klein geworden. In 1988 komt er een uitbreiding.

Niet alleen het gebouw, maar ook de kaart wordt verruimd. Jaar na jaar groeit ze tot wat ze nu is. Een maandmenu en af en toe enkele suggesties vervolledigen het aanbod.

Sinds Pasen 1993 gelden nieuwe openingsuren: op zondagmiddag opent het restaurant om 11.30 uur. Zo kan ook op zondag een middagmaal besteld worden, tot spijt van velen echter die nu op maandagmiddag voor een gesloten deur staan. De “molen” is na al die jaren meer restaurant dan tearoom geworden.

In 2000 besluit Bea het wat kalmer aan te doen. Samen met zijn vrouw Hilde neemt zoon Thierry de zaak over. Zij volgde hotelopleiding in Michelbeke en studeerde nadien nog aan de hotel- en hogeschool COOVI te Anderlecht.

Met nog steeds een helpende hand van Albert en Bea proberen we iedereen goed te bedienen en ervoor te zorgen dat onze gasten zich thuis voelen. Met ons jong talent, ons dochter Chloë, erbij krijgt iedereen, van klein tot groot, een groet.

Wij hopen dat we onze klanten-vrienden nog lang mogen bedienen en verwennen.

Wij danken jullie dan ook voor het vertrouwen dat jullie al die jaren in ons stelden en hopen er nog tal van jaren te kunnen en mogen aan toevoegen.

Laten we ook onze helpende handen niet te vergeten. Zonder hen zou de wachttijd heel lang zijn en zou afwerking te wensen overlaten. In het bijzonder willen we onze mémé danken die in 2007 van ons is heengegaan, maar die ontzettend veel voor ons heeft gedaan gedurende al die jaren.

Dank aan iedereen.

Albert en Bea De Pauw – De Pauw

Thierry en Hilde De Pauw – De Cooman en Chloë

En de rest van het Vantegemmolenteam.